Ανατολικός. 20 χρόνια βιβλία υψηλής ποιότητας.

Οι εκδόσεις Ανατολικός ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν από 20 χρόνια. Αφετηρία ήταν η αγάπη μας για το τυπωμένο χαρτί, τα βιβλία, τα περιοδικά. Οι επιλογές μας προσπαθήσαμε πάντα να είναι ενδιαφέρουσες, λίγο διαφορετικές, προσεγμένες και άρτια επιμελημένες.

Κατά τη διάρκεια των είκοσι χρόνων μας, είμαστε περήφανοι για πολλές εκδόσεις μας, όπως η Μουσική Βιβλιοθήκη του σημαντικότερου Έλληνα μουσικού παραγωγού, Γιάννη Πετρίδη και του συνεργάτη του Κώστα Ζουγρή.

Για την μετάφραση και κυκλοφορία του ιστορικού δοκιμίου, «O Ελληνικός Tρόπος» της Edith Hamilton , «Ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα», όπως πολύ εύστοχα το χαρακτήρισαν οι New York Times και της κατά κάποιο τρόπο συνέχειας του, «Ελληνικοί Tρόποι. Πώς οι Έλληνες Δημιούργησαν τον Δυτικό Πολιτισμό» του Bruce Thornton.

Τα δύο βιβλία, «Πώς να γράψεις ένα πραγματικά καλό μυθιστόρημα», του James Frey, δύο από τα καλύτερα βοηθήματα για κάθε συγγραφέα.

Τις μικρές βιογραφίες με Καρέζη, Κάλλας, James Bond, Philip K. Dick, τη σειρά «ένα δώρο αγάπης», με θέματα όπως τις αγαπημένες γάτες και σκύλους, παλιές διαφημίσεις, και πολλά άλλα.

Ανατολικός. 20 χρόνια δίπλα στον συγγραφέα.

Οι καιροί όμως άλλαξαν, οι συνθήκες δεν είναι πια οι ίδιες όπως πριν πέντε ή δέκα χρόνια, το ίδιο και η αγορά του βιβλίου και των βιβλιοπωλείων. Η τεχνολογία εξελίσσεται, τα μέσα ανάγνωσης πολλαπλασιάζονται, οι προτιμήσεις του αναγνωστικού κοινού αλλάζουν, όπως και οι απαιτήσεις και ανάγκες των συγγραφέων. Για αυτό, πριν από μερικά χρόνια, δημιουργήσαμε οι εκδόσεις Ανατολικός δημιούργησαν δύο πολύ σημαντικές υπηρεσίες για συγγραφείς και αναγνώστες:

Το Goya.gr. Μια υπηρεσία αυτοέκδοσης ή, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς να λέγεται, print on demand.

Το Yantzi.gr. Μια σελίδα αποκλειστικά για συγγραφείς που θέλουν να ανεβάσουν και να πωλήσουν τα ψηφιακά βιβλία τους, χωρίς να είναι απαραίτητος ένας εκδοτικός οίκος.

Ο Ανατολικός ήταν και είναι πάντα δίπλα στον συγγραφέα. Η οικογένεια των συγγραφέων του Ανατολικού, του Goya.gr και του Yantzi.gr απαριθμεί ήδη δεκάδες συγγραφείς, με δεκάδες άρτιες και προσεγμένες εκδόσεις. Έλα και εσύ στη μεγάλη παρέα μας.

Τα βιβλία μας

View Cart “Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ- ΧΡΥΣΗ ΜΑΡΙΑ ΣΚΡΙΜΠΑ” has been added to your cart.

Showing all 78 results